DrawKml

        Comanda: DrawKml

            Descriere: desenare entităţi din fişier Google Earth folosind un model de transformare TransLT

        Buton:

            Meniu: TopoLT » Utile » Desenează fişier Google Earth

 

Folosind această comandă puteţi desena dintr-un fişier Google Earth (fişiere KML sau KMZ) poligoane (polilinii închise), trasee (polilinii deschise) şi puncte. Conversia coordonatelor din sistemul de coordonate geografice pe elipsoidul WGS84 sau ETRS89 (GRS80), primul meridian Greenwich, în sistemul de proiecţie poate fi făcută cu unul din modelele de transformare definite la TopoCfgSecţiunea Transformări.

 

În directorul "Transformations" de pe calea unde este instalat programul copiaţi unul sau mai multe modele de transformare generate cu TransLT prin care să se poată transforma coordonatele entităţilor din fişier. Modelul de transformare trebuie să fie definit pentru a transforma coordonatele din sistemul de coordonate geografice WGS84 sau ETRS89 (GRS80), primul meridian Greenwich, în sistemul de proiecţie utilizat în desenul CAD;

 

Pentru utilizatorii din România: Dacă programul este instalat în limba româna atunci sunt predefinite la instalare modelele de transformare uzuale pentru România. Dacă coordonatele din acest desen sunt în Stereo '70 atunci utilizaţi modelul de transformare "ETRS89 (φ,λ,h) Stereo '70 (N,E,H)".

 

Entităţile ce sunt preluate din fişierele KML sau KMZ pot fi: polilinii 2D, polilinii 3D sau puncte. Acestea sunt desenate pe layer-e ce vor avea numele folderului din care fac parte. Culoarea layer-ului este preluată din stilul de desenare a entităţilor. Dacă entităţile nu sunt într-un folder atunci acestea vor fi desenate pe layer-ul curent.

Etichetele poligoanelor sunt desenate folosind proprietăţile de desenare ale etichetelor definite la TopoCfg - Secţiunea Suprafeţe.

Punctele sunt desenate similar desenării făcute cu comanda RapPct.

 

Notă: Pentru realizarea conversiei coordonatelor selectaţi cu grijă modelul de transformare. În cazul selectării unui model de transformare dependent de timp se cere şi introducerea epocii t, exprimată în ani cu zecimale, pentru calculul coordonatelor dinamice.