Secţiunea – Autorizat

În această secţiune pot fi făcute setările referitoare la persoana autorizată.

 

Adăugaţi persoana autorizată la lista cu autorizaţii favoriţi

După ce aţi completat toate datele despre persoana autorizată puteţi salva în lista de persoane autorizate favorite toate aceste informaţii pentru ca ulterior să le puteţi încărca.

Preluaţi o persoană autorizată din lista cu autorizaţii favoriţi

Încarcă din lista de persoane autorizate favorite o persoană ce a fost salvată în această listă.

 

Tip persoană

Alegeţi din listă tipul persoanei, persoană fizică autorizată sau persoană juridică autorizată.

Nume

Introduceţi numele persoanei fizice sau numele firmei pentru persoana juridică.

Prenume / Nume prenume reprezentant

Introduceţi prenumele persoanei fizice sau numele şi prenumele reprezentantului firmei.

Act de identitate / Act de identitate reprezentant legal

Introduceţi datele actului de identitate a persoanei fizice autorizate sau a reprezentantului legal al persoanei juridice autorizate.

CNP / CUI

Introduceţi CNP-ul persoanei fizice sau CUI-ul firmei. Informaţia este folosită în anexele pentru lucrările de cadastru sporadic.

Serie şi număr autorizaţie

Introduceţi seria şi numărul autorizaţie din certificatul de autorizare emis de ANCPI. Datele sunt folosite în anexele pentru lucrările de cadastru sporadic.

Categoria / Clasa

Introduceţi categoria pentru persoana fizică autorizată sau clasa pentru persoana juridică autorizată din certificatul de autorizare emis de ANCPI. Informaţia este folosită în anexele pentru lucrările de cadastru sporadic.

Autorizaţie eliberată de

Introduceţi numele instituţiei ce a eliberat certificatul de autorizare.

la data

Introduceţi data eliberării certificatului de autorizare.

Telefon

Introduceţi telefonul persoanei autorizate.

E-mail

Introduceţi emailul persoanei autorizate.

Adresă domiciliu / sediu

Introduceţi adresa de domiciliu a persoanei fizice autorizate sau adresa sediului social al persoanei juridice autorizate.

Autorizaţie reprezentant legal

În cazul persoanelor juridice autorizate completaţi datele autorizaţiei persoanei fizice autorizate desemnate ca reprezentant legal. Descrierea câmpurilor o aveţi mai sus.

Fişierul cu semnătura scanată pentru cadastru general (doar pentru TopoLT Cad+)

Setaţi fişierul cu ştampila şi semnătura scanată ce va fi utilizată la anexele cadastrului general.

Fişierul cu semnătura

Alegeţi fişierul cu ştampila şi semnătura. Imaginea poate fi desenată sau nu în anexele pentru lucrările de cadastru general (anexele sectorului cadastral). Setarea privind desenarea acestui fişier în anexe o găsiţi în Secţiunea – Salvare documente.

Recomandare: Scanaţi imaginea şi salvaţi-o într-unul din formatele: PNG, TIFF sau BMP. Evitaţi salvarea în formatul JPEG deoarece acest format nu este potrivit pentru suprapunerea imaginilor.

Rezoluţia imaginii

Introduceţi rezoluţia imaginii in DPI (Dots Per Inch), această valoare reprezintă numărul de pixeli ce vor fi imprimaţi în 25.4 mm. Cu această valoare puteţi stabili dimensiunea imaginii scanate, în general fişierele cu imaginile scanate au această informaţie scrisă în interiorul fişierului. Tipurile de fişiere ce nu conţin această informaţie sunt fişierele BMP sau PNG. Pentru acestea introduceţi o valoare conformă cu rezoluţia scanării astfel încât dimensiunea imaginii să corespundă cu dimensiunea imaginii de pe hârtie. Dacă veţi face o nouă scanare pentru semnătură şi ştampilă în programul scanerului această valoare poate fi aleasă, recomandat este să folosiţi rezoluţia de minim 300 dpi.

Dimensiunea imaginii (L x Î)

Se afişează lungimea şi înălţimea imaginii în mm calculată în funcţie de dimensiunea în pixeli a imaginii şi de factorul DPI.

Culoarea de transparenţă

Alegeţi culoarea fundalului imaginii (culoarea hârtiei), pentru a se evita acoperirea textelor din anexe peste care se va suprapune imaginea cu semnătura şi ştampila.

Curăţă fundalul imaginii

Prin folosirea acestui buton puteţi curăţa fundalul imaginii de multitudinea de nuanţe de gri ce apar la scanare. Culorile ce se află între o culoare gri minimă şi culoarea alb sunt schimbate cu culoarea de transparenţă. Pentru imaginile pe 32 biţi este setată transparenţa la maxim pentru toţi pixelii ce au culoarea de transparenţă. Nivelul minim al culorii gri reprezintă culoarea gri ce se formează folosind această valoarea pentru toate cele trei culori componente roşu, verde şi albastru. Nivelul maxim este alb şi este reprezentat de valoarea 255 pentru toate cele trei culori componente. Fişierul original este salvat cu un alt nume pentru evitarea pierderii originalului.