Secţiunea – Documentaţie cadastrală – Fişiere

În această secţiune pot fi făcute setări referitoare la fişierele ce sunt folosite de comanda GenCP pentru lucrările de cadastru sporadic.

 

Atenţie: Introducerea unor atribute la numele fişierelor ce vor genera nume de fişiere foarte lungi, de exemplu numele tuturor persoanelor sau a actelor, pot produce erori referitoare la lungimea maximă a caracterelor pe care le poate avea un fişier cu tot cu cale, lungimea maximă acceptată de Windows este de 260 caractere. Această lungime este dependentă de calea unde sunt salvate lucrările şi din acest motiv evitaţi să salvaţi lucrările pe căi ce sunt foarte lungi.

 

Fişiere generate de program

Tabel cu tipurile de fişiere ce pot fi generate de program la salvarea fişierului CPxml din fereastra comenzii GenCP.

În acest tabel puteţi alege tipul fişierului, directorul în care se face salvarea, numele fişierului şi dacă se salvează sau nu fişierul.

Pentru fişierul cu foaia colectivă setările referitoare la pagină, fonturi şi aspectul tabelului sunt preluate din Secţiunea – Documentaţie cadastralăFoaia colectivă.

Notă: Atributele acceptate pentru numele fişierelor din coloana „Model formatare nume fişier” sunt cele nenumerotate, doar atributele numerotate NUME_PREN_PERS_1 şi ACT_1 sunt acceptate.

 

Tip operaţiune cadastrală

Selectaţi din listă operaţiunea cadastrală, pentru fiecare operaţiune cadastrală puteţi alege fişierele model.

Calea fişierelor model

Introduceţi calea fişierelor model pentru operaţiunea cadastrală selectată.

Fişiere pentru completare automată

Tabel cu fişierele model ale operaţiunii cadastrale selectate. Formatele de fişiere acceptate sunt RTF (Microsoft Word), TXT sau HTML.

În acest tabel puteţi introduce fişierele model, directorul în care se face salvarea, modelul pentru generarea numelui fişierului şi dacă se salvează sau nu fişierul.

Pentru fişierul model cu cererea de solicitare informaţii, fişier ce este identificat prin căutarea textului “informatii” în interiorul numelui fişierului, completarea este făcută doar dacă în fereastra de editare a informaţiilor suplimentare este bifată setarea “Completează fişierul model cu cererea de solicitare informaţii”.

Pentru fişierul model cu procesul verbal de vecinătate, fişier ce este identificat prin căutarea textului “vecinatate” în interiorul numelui fişierului, completarea este făcută doar dacă în fereastra de editare a informaţiilor suplimentare sunt introduse date despre vecini.

Pentru fişierul model cu cererea de emitere a certificatului de urbanism, fişier ce este identificat prin căutarea textului “urbanism” în interiorul numelui fişierului, completarea este făcută doar dacă în fereastra de editare a informaţiilor suplimentare este bifată setarea “Completează fişierul model cu cererea de emitere a certificatului de urbanism”.

Pentru fişierul model cu cererea de emitere a actelor de către primărie în cazul primăriilor fără serviciu de urbanism, fişier ce este identificat prin căutarea textului “primarie” în interiorul numelui fişierului, completarea este făcută doar dacă în fereastra de editare a informaţiilor suplimentare este bifată setarea “Completează fişierul model cu cererea de solicitare certificări (în cazul primăriilor fără serviciu de urbanism)”.

Fereastra de editare a informaţiilor suplimentare este disponibilă doar în ferestrele GenCP şi GenCM.

Pentru deschiderea fişierului daţi clic cu mouse-ul pe butonul din prima coloană sau apăsând tasta Ctrl şi dând clic cu mouse-ul pe acelaşi buton puteţi deschide fişierul ca simplu text cu Notepad. Vizualizarea ca text simplu este utilă pentru a verifica dacă textele atributele introduse nu au fost separate de caractere ce setează formatul textului pentru fişierele RTF.

Notă(1): Deoarece în Microsoft Word la tastarea unui text este posibil ca textul introdus să fie scris cu format diferit ceea ce va duce la alterarea atributului text vă recomandăm ca atributele text folosite de TopoLT să fie scrise în Microsoft Word folosind operaţiunea de „Copiază” textul dintr-o altă fereastră şi apoi „Inserează” în Microsoft Word.

Notă(2): Dacă veţi modifica aceste fişiere vă recomandăm să le salvaţi într-un alt director deoarece acestea vor fi şterse la o nouă instalare, la actualizare sau la dezinstalare. Dacă doriţi să copiaţi aceste fişiere într-un alt director atunci este necesar să eliminaţi atributul Read-only pentru fiecare fişier copiat.

Notă(3): Atributele acceptate pentru numele fişierelor din coloana „Model formatare nume fişier” sunt cele nenumerotate, doar atributele numerotate NUME_PREN_PERS_1 şi ACT_1 sunt acceptate.

 

Notă de subsol documente

Introduceţi textul cu nota de subsol privitoare la protecţia datelor cu caracter personal, notă ce este cerută de OCPI-urile judeţene conform ultimelor cerinţe privind executarea lucrărilor de cadastru. Această notă este completată în fişierele model acolo unde este găsit atributul text alocat pentru nota de subsol a documentelor (NOTA_SUBSOL) definit în Secţiunea – Atribute.

Această notă de subsol poate conţine atribute text mai puţin atributul ce o defineşte pe ea înseşi.

Numele fişierului în care se salvează documentaţia finală

Introduceţi textul cu numele implicit al fişierului în care se vor salva în format PDF toate fişierele RTF sau PDF ce se află în directorul fişierului CPxml ce este deschis de comanda GenCP. Acest text poate conţine atribute text.

Notă: Atributele acceptate pentru numele fişierului sunt cele nenumerotate, doar atributele numerotate NUME_PREN_PERS_1 şi ACT_1 sunt acceptate.