Prin selectarea acestei secţiuni operaţia cu coordonate va corecta coordonatele de intrare pe baza unor corecţii (distorsiuni) calculate prin interpolare dintr-un grid de distorsiuni.

Tip coordonate corectate

Metoda de interpolare

Selectează metoda de interpolare folosită la calculul corecţiilor: biliniară sau bicubică spline.

Pentru metoda biliniară interpolarea este făcută folosind o singură celulă din grid (4 puncte), celula în care este găsit punctul.

Pentru metoda bicubică spline interpolarea este făcută folosind 3x3 celule din grid (16 puncte), celula din mijloc fiind cea în care este găsit punctul.

Semn aplicare corecţii

Selectează semnul care va fi aplicat corecţiilor: plus sau minus.

Acest semn este utilizat pentru a alege sensul transformării. Pentru semnul plus corecţiile calculate vor fi adunate la valoarea coordonatelor de intrare iar pentru semnul minus vor fi scăzute. La calculul invers (aplicare cu semnul minus) interpolarea pe grid este făcută iterativ.

Fişier grid

Butonul Alegeţi fişierul grid ...

Deschide fereastra de selecţie a unui fişier de tip grid.

Informaţii despre tipurile de fişiere suportate de program le găsiţi la Transformări şi conversii suportate - Tabelul nr. 5 .

Notă: Vă recomandăm ca fişierele grid pe care le utilizaţi să le copiaţi în directorul Grids pe calea unde este instalat TransLT ( C:\Program Files\TransLT\Grids ) deoarece fişierele grid sunt căutate în acest director. În caz contrar modelul de transformare salvat ce conţine un fişier grid cu o cale specifică calculatorului pe care lucraţi nu va putea fi apelat de pe un alt calculator.

Butonul Încărcaţi valorile din baza de date EPSG

Deschide Fereastra de încărcare a parametrilor din baza de date EPSG . Datele preluate de la o operaţie de tipul Translatare cu fişier grid sunt: tipul coordonatelor corectate, semnul de aplicare a corecţiilor (sensul) şi numele fişierului grid.

Butonul Previzualizare grid ...

Deschide fereastra de previzualizare a gridului. Pentru tipul coordonatelor corectate h şi (φ, λ) previzualizarea este 3D iar pentru (N, E) previzualizarea este 2D.

Butonul Arată proprietăţile fişierului grid ...

Deschide fereastra în care sunt prezentate proprietăţile fişierului grid selectat. Aici sunt prezentate următoarele informaţii: directorul, dimensiunea fişierului, formatul fişierului, numărul total de griduri, numărul total de noduri şi gridurile conţinute. Pentru gridurile sau subgridurile selectate sunt prezentate: numărul de rânduri, numărul de coloane, numărul de noduri, coordonatele minime şi maxime şi pasul pe cele două direcţii.

Notă: Doar fişierele gsb (format Ntv2) suportă griduri multiple inclusiv subgriduri.

Lista cu informaţii despre fişierul grid selectat

În această listă sunt prezentate informaţii generale despre fişierul grid selectat. Informaţiile sunt preluate din fişierul "_About_grids.mdb" aflat în directorul "Grids" pe calea unde este instalat programul.

Dacă folosiţi fişiere grid ce nu sunt trecute în tabelul Grid Files Informations din fişierul mdb atunci vă recomandăm să completaţi dumneavoastră tabelul cu informaţiile despre noile fişiere grid utilizate. Eventual ne puteţi trimite şi nouă informaţiile despre aceste fişiere pe adresa de email support@3dspace.ro.