Secţiunea – Documentaţie cadastrală

În această secţiune pot fi făcute setări ce sunt folosite de comanda GenCP pentru generarea documentelor cadastrale pentru lucrările de cadastru sporadic.

 

La salvarea fişierului CPxml creează o copie de rezervă cu extensia CPbak (recomandat)

Alegeţi dacă la salvarea fişierelor CPxml se salvează sau nu o copie de rezervă a fişierului nemodificat.

Completează şi salvează fişierele model

Alegeţi dacă la salvarea fişierului CPxml cu comanda GenCP se completează sau nu fişierele model (anexele pentru cadastru sporadic definite la “Fişiere pentru completare automată” din Secţiunea – Fişiere).

Se solicită confirmare la scrierea peste fişierele model existente

Alegeţi dacă la salvarea fişierelor model se solicită confirmare la scrierea peste fişierele existente.

Salvează fişierele ce pot fi generate automat de program

Alegeţi dacă la salvarea fişierului CPxml cu comanda GenCP se salvează sau nu fişierele generate de program. Alegerea fişierelor generate de program poate fi făcută la “Fişiere generate de program” din Secţiunea – Fişiere.

Deschide fişierul PDF cu documentaţia finală după creare

Alegeţi dacă se deschide sau nu fişierul creat de comanda „Salvează documentaţie” din fereastra GenCP. Fişierul este deschis de aplicaţia implicită setată în Windows pentru deschiderea fişierelor PDF.

 

Şterge fişierele CPxml din directoarele în care se face salvarea

Alegeţi dacă înainte de salvarea documentelor se şterg din directoarele şi sub-directoarele în care se face salvarea fişierele cu extensia CPxml.

Şterge fişierele RTF din directoarele în care se face salvarea

Alegeţi dacă înainte de salvarea documentelor se şterg din directoarele şi sub-directoarele în care se face salvarea fişierele cu extensia RTF.

Şterge fişierele DXF din directoarele în care se face salvarea

Alegeţi dacă înainte de salvarea documentelor se şterg din directoarele şi sub-directoarele în care se face salvarea fişierele cu extensia DXF.

Şterge fişierele ZIP din directoarele în care se face salvarea

Alegeţi dacă înainte de salvarea documentelor se şterg din directoarele şi sub-directoarele în care se face salvarea fişierele cu extensia ZIP.

Şterge fişierele PDF din directoarele în care se face salvarea (nerecomandat)

Alegeţi dacă înainte de salvarea documentelor se şterg din directoarele şi sub-directoarele în care se face salvarea fişierele cu extensia PDF. Setarea nu este recomandată deoarece este posibil ca fişierele PDF cu actele scanate ce se află în directorul în care se face salvarea sau în sub-directoarele acestuia să fie şterse din greşeală.

 

Extinde toate nodurile din lista de mesaje la finalizarea verificării

Alegeţi dacă nodurile listei cu mesajele obţinute în urma verificării imobilelor se vor extinde sau nu la finalizarea verificării.

Selectează primul mesaj de eroare din lista de mesaje la finalizarea verificării

Alegeţi dacă primul mesaj de eroare obţinut în urma verificării imobilelor este selectat sau nu la finalizarea verificării.

La finalizarea verificării ordonează mesajele după tipul mesajului

Alegeţi dacă la finalizarea verificării imobilelor se ordonează sau nu mesajele după tipul mesajului.

 

Layer-ele alocate pentru desenare şi pentru fişierul DXF

Tabel cu layer-ele în care vor fi desenate entităţile grafice la salvarea în desen a imobilelor sau pentru generarea fişierelor DXF. Fişierul DXF este folosit pentru a fi predat la OCPI sau pentru a citi coordonatele parcelei în eTerra.

Pentru a nu schimba grosimea liniilor pentru layer-e lăsaţi căsuţele goale. Pentru a seta grosimea introduceţi o valoare reală între 0.00 şi 2.11 mm. La desenarea imobilelor aceste layer-e vor fi create dacă nu există în desen.

Notă: Dacă doriţi să schimbaţi denumirilor acestor layer-e atunci aceste schimbări trebuie făcute şi în fişierele “Configurare PAD.cfg” şi “Configurare PAD.lay” aflate în directorul “Configurations” de pe calea unde este instalat programul. După modificarea acestor fişiere, noua configurare trebuie încărcată în fiecare desen PAD folosind comanda TopoCfg butonul “Încarcă din ...” - “Fişier” - “Configurare PAD.cfg”.

Layer caroiaj PAD încuiat

Alegeţi pentru layer-ul cu caroiajul PAD-ului dacă este încuiat sau nu. Prin încuierea acestui layer puteţi preveni mutarea accidentală a cruciuliţelor cu coordonate ale caroiajului.

 

Blocul alocat pentru simbolul Nord şi factorul de scară pentru reprezentare la scara 1:1000

Introduceţi fişierul DWG alocat pentru simbolul Nord şi factorul de scară ce este folosit la inserarea acestuia în desen. Acest bloc poate fi desenat sau nu în anexa PAD sau în anexa cu procesul verbal de vecinătate.

 

Configurare driver de imprimare în fişier PDF

În acest tabel puteţi stabili driverul asociat din programul CAD pentru imprimarea fişierelor PDF, formatul hârtiei şi stilul de imprimare. Setările sunt valabile pentru salvarea în format PDF a anexei PAD sau a anexei cu procesul verbal de vecinătate.

Aceste setări diferă de la un program CAD la altul şi pentru a evita introducerea greşită a acestora la alegerea driverului asociat se poate selecta din listă driverul şi hârtia ce corespunde tipului de program CAD în care lucraţi. Formatul hârtiilor alese de noi ca valori implicite sunt cele care au marginile de imprimare reduse la minim pentru a evita ca zone de la marginea desenului să nu fie imprimate.

La folosirea programului pentru prima dată identificarea driverului este făcută automat. În cazul în care lucraţi cu programe CAD diferite atunci pot apărea erori la imprimarea fişierului PDF şi în acest caz rămâne în sarcina dumneavoastră alegerea corespunzătoare a driverului.

Imprimarea în fişier PDF este făcută de programul CAD după ce a fost desenată anexa PAD-ul sau anexa cu procesul verbal de vecinătate.