Acesta reprezintă un alt mod de operare cu TransLT prin care puteţi desena rapid un poligon (parcelă) în Google Earth folosind direct coordonatele dintr-un sistem de proiecţie. Transformarea coordonatelor din sistemul de proiecţie în coordonate geografice (φ, λ) pe elipsoidul WGS84 sau ETR89 (GRS80) este făcută folosind unul din modelele de transformare din lista de modele.

Această comanda poate fi utilizată doar dacă în directorul PdrawGE ce se află în directorul unde este instalat TransLT există unul sau mai multe fişiere cu modele de transformare, fişiere cu extensia mtr sau mtrs ce conţin modele ce pot realiza transformarea coordonatelor din coordonate din sistemul de proiecţie în coordonate geografice. Dacă la instalare nu au fost copiate aceste fişiere sau dacă doriţi să completaţi lista de modele atunci copiaţi în acest director fişierele cu modelele de transformare ce sunt folosite în ţara sau în zona în care lucraţi.

Comanda este simplu de utilizat, desenarea unui poligon (parcelă) în Google Earth poate fi făcută şi de utilizatori ce nu au cunoştinţe din domeniul geodeziei, aceştia pot fi agenţi imobiliari, funcţionari bancari, proprietari de terenuri, etc.. De exemplu pentru a desena o parcelă pentru care sunt cunoscute coordonatele din cadastru în sistemul de proiecţie naţional trebuie ales din lista de modele modelul ce are ca sistem iniţial de coordonate sistemul de proiecţie naţional după care se introduc în tabel coordonatele respectând axele Nord şi Est.

Pentru vizualizare trebuie să aveţi instalat programul Google Earth altfel puteţi doar să salvaţi datele în fişier csv sau xml (format TransLT), kml (format Google Earth) sau kmz (format Google Earth comprimat).

Descrierea setărilor ce se aplică la desenarea tuturor entităţilor o găsiţi la Opţiuni - Secţiunea desene în Google Earth.

General

Denumirea locului

Introduceţi denumirea locului, text folosit pentru a identifica fişierul încărcat în Google Earth în lista de Locuri temporare.

Model de transformare

Selectaţi din listă modelul de transformare ce are ca sistem de coordonate iniţial sistemul de proiecţie în care doriţi să introduceţi coordonatele.

În această listă sunt acceptate modele ce realizează transformarea din coordonate din sistemul de proiecţie în coordonate geografice sau modele inversabile ce realizează transformarea din coordonate geografice în coordonate din sistemul de proiecţie. Sensul transformării este ales automat iar sistemul iniţial este întotdeauna sistemul de proiecţie.

Epoca coordonatelor dinamice

Introduceţi manual valoarea anului cu zecimale sau selectaţi din calendar data. Această căsuţă este activă doar pentru modelelor de transformare dependente de timp.

Coordonate: ...

În tabel coordonatele pot fi introduse: manual, încărcate dintr-un fişier sau prin copiere dintr-un alt tabel. Coordonatele din tabel pot fi salvate în fişier sau pot fi exportate către Microsoft Word sau Microsoft Excel. Descrierea butoanelor şi a meniului contextual al tabelelor le găsiţi la Comenzile tabelelor cu coordonate.

Nu este necesar ca ultimul punct să fie identic cu primul pentru a închide poligonul.

Butonul Selectaţi dacă se calculează sau nu aria şi perimetrul poligonului

Setează dacă se calculează sau nu aria şi perimetrul poligonului la terminarea editării tabelului cu coordonate sau la încărcarea din fişier a coordonatelor.

Proprietăţi poligon

Descrierea proprietăţilor unei entităţi o găsiţi la Desenează în Google Earth - Entitate selectată.

Număr

Introduceţi numărul cadastral sau un număr de identificare.

Descriere

Introduceţi nume proprietar sau o descriere a poligonului.

Suprafaţa

Introduceţi valoarea suprafeţei poligonului sau dacă este ales modul de calcul automat atunci nu modificaţi valoarea calculată.

Perimetrul

Introduceţi valoarea perimetrului poligonului sau dacă este ales modul de calcul automat atunci nu modificaţi valoarea calculată.

Afişează informaţii despre entitate în căsuţa de prezentare

Descrierea despre afişarea acestor informaţii o găsiţi la Desenează în Google Earth - Afişează informaţii despre ....

Desenează punctele de contur

Bifând această căsuţă punctele de contur vor fi desenate în Google Earth. Descrierea proprietăţilor privind desenarea punctelor o găsiţi la Desenează în Google Earth - Entitate selectată.

Butoane

Butonul Salvaţi în fişier

Salvează entitatea în fişier csv (format TransLT), kml (format Google Earth) sau kmz (format Google Earth comprimat). Fişierele salvate cu extensia kml sau kmz pot fi încărcate în Google Earth prin deschiderea lor din Windows Explorer sau pot fi transmise prin email şi altor persoane pentru a prezenta poziţia unei proprietăţi pe Google Earth, de exemplu.

Pentru fişierele csv coordonatele sunt salvate în sistemul de coordonate geografice astfel că la încărcarea fişierului csv în Fereastra de desenare în Google Earth nu mai este necesară transformarea coordonatelor.

Butonul Desenaţi în Google Earth

Deschide programul Google Earth şi afişează poligonul.