Stilul Windows

Alegeţi din listă stilul pentru ferestrele Windows-ului aşa cum este mai potrivit pentru dumneavoastră.

Fişier limbă

Schimbă limba utilizată de program prin alegerea unui fişier cu extensia .lng sau .csv corespunzător. Fişierele se găsesc în directorul de instalare al aplicaţiei. Schimbarea limbii utilizate nu necesită repornirea aplicaţiei.

Date predefinite

Fişier cu baza de date EPSG

Setează fişierul ce conţine baza de date EPSG. Fişierul trebuie sa fie de tipul .mdb (Bază de date Microsoft Access). Pentru versiuni mai noi ce vor apărea în viitor puteţi încărca fişierul de pe pagina EPSG şi apoi utiliza în TransLT.

Butonul Alegeţi sistemele de coordonate de referinţă (CRS) favorite

Deschide Fereastra de selecţie a unui sistem de coordonate de referinţă din baza de date EPSG pentru a permite utilizatorului selectarea sistemelor de coordonate de referinţă favorite.

Butonul Alegeţi Operaţiile cu Coordonate favorite

Deschide Fereastra de selectare operaţii cu coordonate favorite din baza de date EPSG pentru a permite utilizatorului selectarea operaţiilor cu coordonate favorite ce vor fi folosite ulterior la încărcarea parametrilor din baza de date EPSG.

Butonul Editaţi elipsoizii

Deschide fereastra de editare elipsoizi pentru a introduce elipsoizi noi sau pentru a modifica elipsoizii existenţi.

Ordinea coordonatelor geografice în tabele şi fişiere

Stabileşte ordinea în care sunt scrise sau sunt citite coordonatele geografice în tabelele aplicaţiei şi în fişierele cu care aceasta lucrează.

φ, λ, h

Ordinea este latitudine, longitudine şi altitudine elipsoidală.

λ, φ, h

Ordinea este longitudine, latitudine şi altitudine elipsoidală.

Ordinea coordonatelor (Nord, Est) în tabele şi fişiere

Stabileşte ordinea în care sunt scrise sau sunt citite coordonatele plane în tabelele aplicaţiei şi în fişierele cu care aceasta lucrează.

N, E, H

Ordinea este Nord, Est şi altitudine.

E, N, H

Ordinea este Est, Nord şi altitudine.

Fişiere CSV

Caracterul de despărţire a câmpurilor

Setează caracterul folosit pentru delimitarea câmpurilor în fişierele de tip .csv. Valoarea iniţială este preluată din setările din Windows privind regiunea şi limba.

Tabele de coordonate

Curăţă rândurile goale din tabelele cu rezultatele transformărilor

Setează dacă la transformarea coordonatelor dintr-un tabel într-altul rândurile goale sunt şterse sau păstrate.

Salvarea coordonatelor în fişier

Fixează valorile la numărul de zecimale a coordonatelor

Setează dacă la scrierea numerelor reale şi a unghiurilor în fişier acestea sunt fixate sau nu la numărul de zecimale setat la Opţiuni - Secţiunea unităţi. În cazul neutilizării acestei opţiuni datele sunt salvate neformatat în fişier.

Conversii fişiere (apelare externă)

Un alt mod prin care poate fi utilizat TransLT este prin apelare externă pentru a converti fişiere de coordonate, descrierea o găsiţi la Conversii fişiere de coordonate.

Extensii asociate pentru fişierele din care se citesc coordonate

Setează extensiile fişierelor care vor fi recunoscute de TransLT pentru aplicarea directă (prin folosirea meniului contextual al Windows Explorer) a unei transformări.

În cazul utilizării TransLT în Windows 7, 8, 10 sau în versiunile următoare schimbarea acestor extensii este posibilă doar dacă porniţi aplicaţia cu drept de administrator. Pentru aceasta, alegeţi din meniul contextual, ce apare cu mouse clic dreapta pe icoana programului TransLT, comanda Rulaţi ca administrator (Run as administrator).

Extensie asociată pentru fişierele în care se salvează coordonatele

Setează extensia fişierelor rezultate în urma aplicării directe a unei transformări.

Scrie valorile unghiurilor (φ, λ) în grade zecimale

Dacă este utilizată această opţiune coordonatele geografice rezultate vor fi scrise în grade zecimale.

Tip encodare fişiere text

Alegeţi tipul de encodare a fişierelor text ce este folosit la salvarea acestora. Doar la salvarea în fişiere a coordonatelor din tabele se poate alege un alt tip de encodare.

Vizualizare rapoarte

Alegeţi modul de vizualizare a rapoartelor obţinute la calcularea parametrilor. Salvarea rapoartelor în fişier poate fi făcută pentru oricare din aceste formate indiferent de modul de vizualizare.

Notă: În Windows XP formatul RTF (Rich Text Format) nu este corect prezentat pentru tabele dar dacă raportul este salvat în fişier .rtf acesta este scris corect şi poate fi deschis cu Microsoft Word.

Setare pagină

Setările referitoare la pagina folosită pentru printare sunt aplicate pentru paginile html, RTF şi pentru rapoartele şi tabelele exportate către Microsoft Excel sau Microsoft Word.

Lista Alegeţi unitatea de măsură a paginii

Selectaţi unitatea de măsură în care este definită pagina, aceasta poate fi în milimetri sau în inch. Valoarea iniţială este preluată din setările din Windows privind regiunea şi limba.

Butonul Definiţi pagina şi marginile

Deschide fereastra de configurare a paginii de unde puteţi alege dimensiunea paginii, orientarea paginii şi marginile de printare. Valoarea iniţială a dimensiunii este A4 pentru sistemul metric sau Letter 8.5"x11 pentru sistemul englez.

Reafişează mesajele ascunse

Arată toate mesajele care au fost ascunse prin selectarea "Nu mai arăta acest mesaj data viitoare"

Prin selectarea acestei opţiuni puteţi reafişa toate mesajele de atenţionare ascunse de d-voastră.