Preluare parcele din baza de date extrasă din DDAPT

Cu ajutorul acestei comenzi puteţi prelua informaţii despre parcele din bazele de date extrase din DDAPT.

Comanda poate fi folosită atât din ferestrele GenSC , GenCM şi GenUAT cât şi din Windows pentru a prelua date din fişierele cu formatul mdb (Microsoft Access).

 

Filtre de căutare

Localităţi identificate

Lista cu localităţile identificate după deschiderea fişierului cu baza de date extrasă din DDAPT. La această listă este adăugat pe prima poziţie un element pentru identificarea parcelelor fără localitate.

Destinaţie teren

Pentru filtrare selectaţi din listă destinaţia intravilan sau extravilan a terenului.

 

Numere cadastrale sau numere IE

Pentru căutare introduceţi numărul sau numerele cadastrale sau identificatorii electronici (IE). Pentru a căuta toate parcelele cu număr cadastral, introduceţi un singur caracter *.

 

Numere de tarla

Introduceţi numărul sau numerele de tarla căutate.

Include tarlale derivate

Prin bifarea acestei opţiuni vor fi căutate parcele ce au numărul de tarla un text ce conţine la început textul căutat.

Sortează crescător tarlalele

Prin bifarea acestei opţiuni parcelele identificate vor fi sortate crescător după numărul tarlalei.

 

Numere de parcelă

Introduceţi numărul sau numerele de parcelă căutate.

Include parcelele derivate

Prin bifarea acestei opţiuni vor fi căutate parcele ce au numărul de parcelă un text ce conţine la început textul căutat.

Sortează crescător parcelele

Prin bifarea acestei opţiuni parcelele identificate vor fi sortate crescător după numărul parcelei.

 

Suprafaţa parcelei

Introduceţi valoarea suprafeţei minime şi maxime pentru filtrarea parcelelor. La introducerea aceleiaşi valori mai mare ca 0.0 pentru suprafaţa minimă şi pentru suprafaţa maximă vor fi căutate parcelele ce au suprafaţa egală cu această valoare.

Sortează crescător suprafeţele

Prin bifarea acestei opţiuni parcelele identificate vor fi sortate crescător după valoarea suprafeţei parcelei.

 

Persoane cu nume şi prenume

Introduceţi numele şi prenumele persoanelor despărţite de caracterul spaţiu. Pentru căutarea mai multor persoane odată, fiecare nume şi prenume se va introduce separat pe câte o linie text.

Pentru filtrarea căutării puteţi utiliza caracterul * ce reprezintă orice caracter identificat. De exemplu, puteţi folosi căutarea textului “Pop*” pentru a identifica titularii cu numele Pop, Popa sau Popescu. Un alt exemplu de căutare poate fi “Pop* Ion*” pentru a identifica titularii cu numele Pop, Popa sau Popescu şi cu prenumele Ion, Ionel sau Ionela. Caracterul * poate fi introdus doar la începutul sau la sfârşitul textului căutat.

Notă: Căutarea numelor şi a prenumelor persoanelor este făcută prin reducerea caracterelor la formatul ASCII. Adică la căutarea numelui “Bălan” sau “Balan” vor fi identificaţi în baza de date persoanele care au atât numele Bălan cât şi persoanele care au numele Balan. Reducerea este făcută pentru toate caracterele cu diacritice din limba română.

Ignoră prenumele persoanelor

Prin bifarea acestei opţiuni vor fi căutate persoanele doar după numele acestora.

Notă: Dacă se ignoră prenumele persoanelor şi dacă linia text de căutare a unei persoane conţine caracterul spaţiu atunci vor fi căutate atât numele obţinut prin extragerea primului cuvânt cât şi textul complet. De exemplu, dacă textul introdus este “Popa Ionescu” atunci căutarea este făcută atât pentru textul “Popa” cât şi pentru textul “Popa Ionescu”.

Numere de titlu de proprietate

Introduceţi numărul sau numerele de titlu căutate.

Include titlurile ce conţin textele

Prin bifarea acestei opţiuni vor fi căutate titlurile ce conţin în interior textul căutat.

 

Tip titlu

Pentru căutare selectaţi din listă unul sau mai multe tipuri de titlu.

Stare titlu

Pentru căutare selectaţi din listă una sau mai multe stări ale titlurilor.

Categoria de folosinţă

Pentru căutare selectaţi din listă una sau mai multe categorii de folosinţă ale terenului.

 

Reţine filtrul

Prin bifarea acestei opţiuni filtrele sunt salvate pentru a fi folosite la următoarea deschidere a acestei ferestre.

Butonul “Caută...”

Butonul de căutare a parcelelor folosind filtrele introduse.

 

Notă: Pentru a realiza căutarea mai multor texte o dată introduceţi fiecare text căutat pe câte o linie de text separată.

 

Parcele identificate

După folosirea butonului de căutare sunt afişate în acest tabel parcelele identificate. La selectarea unui rând din acest tabel sunt afişate mai jos în lista cu parcela selectată toate informaţiile referitoare la parcelă. La aplicarea unui clic dublu cu mouse-ul parcela de pe rândul selectat este adăugată în tabelul cu parcelele salvate la sfârşitul tabelului.

 

Parcela selectată

Lista cu informaţiile despre parcela selectată din tabelul cu parcelele identificate. Folosind clic dreapta cu mouse-ul în această listă puteţi accesa meniul contextual cu comenzile de vizualizare a fişierului PDF cu titlul sau de copiere a textelor selectate.

 

Notă: Atunci când această fereastră este apelată din fereastra GenSC căutarea fişierului PDF cu titlul este făcută în directorul cu actele scanate ale sectorului cadastral precum şi în toate subdirectoarele acestuia. Atunci când fereastra este apelată din Windows căutarea fişierului PDF cu titlul este făcută în directorul fişierului cu baza de date precum şi în toate subdirectoarele acestuia. Căutarea numelui este făcută după un nume de fişier de forma “*nr*.pdf”, unde nr este numărul titlului căutat.

 

Parcele salvate

Tabelul cu parcele salvate din tabelul cu parcelele identificate.

Ordinea coloanelor tabelului poate fi schimbată selectând cu mouse-ul o căsuţă din capul de tabel şi ţinând apăsat pe butonul din stânga a mouse-ului se poate muta coloana la poziţia dorită.

Butonul “Adaugă parcela selectată”

Prin folosirea acestui buton puteţi adăuga la sfârşitul tabelului parcela selectată din tabelul cu parcelele identificate. Dacă parcela există deja în tabel atunci se cere confirmare pentru actualizarea datelor parcelei. Identificarea este făcută după numărul cadastral, numărul tarlalei, numărul parcelei, numărul titlului, valoarea suprafeţei şi după numele titularilor.

Butonul “Adaugă tot”

Prin folosirea acestui buton puteţi adăuga la sfârşitul tabelului toate parcelele existente în tabelul cu parcelele identificate. Dacă parcela există deja în tabel atunci se va face actualizarea fără a mai cere confirmarea. Pentru cazul în care o parcelă există de două sau mai multe ori în tabelul cu parcelele identificate adăugarea în tabelul cu parcelele salvate va fi făcută doar o dată.

Evită adăugarea titlurilor anulate

Prin bifarea acestei opţiuni se poate evita adăugarea în tabelul cu parcelele salvate a titlurilor anulate. Această evitare este semnalată cu mesaj.

Sortează alfabetic persoanele

Prin bifarea acestei opţiuni titularii unei parcele sunt sortaţi în ordine alfabetică, altfel aceştia sunt preluaţi în ordinea introducerii lor în baza de date.

Evită adăugarea parcelelor cu date similare

Prin bifarea acestei opţiuni se poate evita adăugarea în tabelul cu parcelele salvate a parcelelor cu date similare. Datele pentru care parcelele sunt considerate identice sunt: număr cadastral, număr tarla, număr parcelă, număr titlu, categoria de folosinţă, suprafaţa parcelei şi numele persoanelor. Atunci când această opţiune este utilizată evitarea este semnalată cu mesaj.

Vizualizare titlu

Comanda din meniul contextual ce apare la folosirea butonului de la sfârşitul rândului selectat din tabel. Explicaţia modului de căutare a fişierului PDF cu titlul o găsiţi în nota de mai sus.

 

Butoane de accesare a fişierelor

Butonul “Exportaţi în Microsoft Excel”

Prin folosirea acestui buton puteţi exporta datele din tabelul cu parcelele salvate în aplicaţia Microsoft Excel. Această comandă funcţionează doar dacă aveţi instalată aplicaţia Microsoft Excel.

Butonul “Alegeţi fişierul extras din DDAPT”

Prin folosirea acestui buton puteţi selecta fişierul cu baza de date cu formatul mdb specific UAT-ului în care lucraţi.

Butonul “Adaugă parcele din fişier”

Prin folosirea acestui buton puteţi adăuga la sfârşitul tabelului cu parcelele salvate parcele dintr-un fişier cu formatul csv.

Butonul “Salvează parcelele în fişier”

Prin folosirea acestui buton puteţi salva parcelele din tabelul cu parcelele salvate într-un fişier cu formatul csv. Caracterul despărţitor pentru câmpurile text ale fişierului cu formatul csv poate fi ales din fereastra de configurare a programului din secţiunea Configurare - FişiereFişiere CSV „Caracterul de despărţire a câmpurilor text”.

 

Butoane rapoarte

Butonul “Raport verificare titluri”

Folosind acest buton puteţi crea un raport interactiv cu situaţia tuturor titlurilor de proprietate. În raport sunt prezentate informaţii despre titlurile ce nu au alocat număr, titlurile ce au acelaşi număr, titlurile cu număr diferit ce au aceleaşi parcele şi diferenţele dintre suprafaţa din titlu şi suma suprafeţelor parcelelor ce fac parte din titlu.

Butonul “Verifică spaţiile goale”

Folosind acest buton puteţi crea un raport cu spaţiile goale inutile ale unor câmpuri text din baza de date. Depistarea acestor spaţii goale este utilă pentru a corecta datele introduse în DDAPT.